Memòria 2014

 

copy-aulalogo1-e1381699377576.jpg

 

26 de març de 2015

 

MEMÒRIA D’ACTIVITATS 2014

 

Primer semestre 2014

La primera sessió de l’any es va fer el 8 de gener i el curs 2013-14 es va tancar el 25 de juny, havent efectuant un total de 12 sessions acadèmiques i 2 visites a equipaments culturals. La sessió de cloenda va consistir en una projecció del cinema dels estudis alemanys UFA, musicat, sota el títol “El somni truncat dels orígens”, a càrrec de Xavier G. Puerto i el grup Ruidosdefondo, que va ser seguida d’un tast de coca i cava al pati del MAC i, al vespre, un sopar al Restaurant El Vell Roure amb 50 associats.

Les dues sortides culturals programades es van fer l’11 de febrer a la tarda, amb la visita al Museu Picasso de Barcelona, després de fer un recorregut pels llocs habituals de Picasso a la ciutat, i el 20 de maig, amb la sortida de tot el dia a la Vil·la Museu Pau Casals d’El Vendrell i al Museu Romàntic Papiol de Vilanova i la Geltrú.

El Monogràfic 2014 va estar dedicat a “Picasso i l’art modern. Diàlegs i influències”, amb 4 conferències a càrrec del doctor en art Ricard Bru i Turull, que es van efectuar els dimarts 11, 18 i 25 de març i 1 d’abril. Hi van participar 37 persones, 7 de les quals eren no associades.

En aquest semestre hi van haver 170 associats (109 dones i 61 homes), amb un índex d’assistència mitjana del 48,7 % en les sessions i del 30,3% en les visites.

Primer trimestre del curs 2014-2015

Les activitats del nou curs es van iniciar el 8 d’octubre, amb l’assistència de la Regidora de Cultura Montserrat Montiel, la presidenta d’AFOPA Muntsa Lamúa i la nova directora de l’ICE-UAB Carme Ruíz Bueno. La conferència inaugural va anar a càrrec de Borja de Riquer i va tractar de “La Mancomunitat de Catalunya, una obra d’intel·lectuals i polítics”.

Durant el trimestre es van fer 6 conferències fins que es va tancar el 17 de desembre amb una conferència-espectacle sobre l’art de l’il·lusionisme, a càrrec d’Enric Magoo. La visita cultural del trimestre es va fer el 28 d’octubre a Cardona, amb la visita a la Muntanya de Sal, el Conjunt Medieval del Castell i la Col·legiata, a més d’un recorregut guiat pel centre històric medieval.

En aquest nou curs la inscripció es va mantenir en 170 associats (110 dones i 60 homes), tenint en compte la capacitat de la sala i l’assistència habitual. L’índex d’assistència mitjana va ser del 59,2% en les sessions, i del 34,1% en la visita.

 

Sobre continguts i conferenciants

Les 18 conferències impartides durant el 2014 han tractat de temes de salut (2), economia (1), sociologia (3), educació (1), història (3), música (2), art (1), teatre (1), cinema (1) i lletres (3). Les han donat catedràtics d’universitat (3), professors d’universitat (7) i professionals (8)

Quotes dels associats

Durant tot l’any la quota s’ha mantingut en 55 euros, que inclou totes les conferències i les entrades a les visites culturals. La participació en el Monogràfic 2014 ha tingut una quota de 5 euros per als associats i de 20 euros per als no associats. Es proposa mantenir les mateixes quotes en el 2015.

Suports externs

L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Cultura, ens ha continuat facilitant el domicili social a l’Ateneu per fer les reunions de Junta i la Sala d’actes del MAC per celebrar les sessions acadèmiques, amb el consegüent estalvi en infraestructures i suport tècnic.

També hem comptat amb l’assessorament tècnic d’AFOPA i de la UAB, a través de les diferents reunions d’intercanvis amb les altres Aules, sempre mantenint la independència de criteris en la programació. Com en els anys anteriors, ens hem autofinançat sense aportacions econòmiques externes.

Pla d’activitats 2015

La programació del primer semestre 2015 ja està reflectida al programa en vigor i consta de 12 conferències i 2 visites culturals, amb la visita de tarda a la Universitat Autònoma de Barcelona que s’ha fet el dimarts 24 de febrer, i la visita de dia sencer que es farà el 19 de maig al Món Sant Benet del Bages. La sessió de cloenda es farà el 17 de juny, amb el concert “Música de 7 amb 7”, a càrrec del Cor de Cambra 7 de Música. A continuació, també hi haurà l’habitual tast de coca i cava al pati del MAC, i el posterior sopar per als associats i simpatitzants.

El cicle de conferències Monogràfic 2015 en aquesta ocasió estarà dedicat a “La Revolució Digital: perquè el món funciona(rà) diferent”, amb quatre conferències impartides pel professor de la UOC Ismael Peña-López.

De cara al curs 2015-2016, encara s’ha de fer la programació, però es mantindrà la pauta de les conferències de freqüència quinzenal i una visita a equipaments culturals de jornada sencera al trimestre.

 

 

Mòbil: 676.198644   [email protected]     www.aulacerdanyola.cat