Full informatiu 17 abril 2013

 

 

copy-aulalogo1-e1381699377576.jpg Dimecres 20 de març de 2013

 MONTSERRAT ANGLADA

Nascuda a Casserres (Berguedà) el 1952. Llicenciada en Ciències Biològiques (1975) i Medicina i Cirurgia (1980). Ha treballat 35 anys a l’ensenyament secundari. Des del 1984 com a funcionària de la Generalitat de Catalunya, per oposició, al cos de Professors Agregats d’Ensenyament Secundari i des del 2008 al cos de Catedràtics d’Ensenyament Secundari. Ha exercit en centres de la plana de Vic, el Baix Llobregat i la Catalunya Central amb càrrecs de tutora, coordinadora i equips directius. També ha estat co-autora de llibres de text de Biologia i Geologia de la ESO i Batxillerat. Ha participat en activitats d’innovació pedagògica, tutora d’alumnes del CAP i professora correctora de les proves de les PAU.

Ha exercit també com a metge de família i ha assistit a Cursos de Formació Continuada a l’Hospital del Mar des del 1980 fins al 2004.

El setembre del 2012 es va acollir a la jubilació voluntària.

 

CONEIXENT EL NOSTRE COS MILLORAREM LA NOSTRA IMATGE

El nostre cos canvia al llarg del temps de manera inevitable. Però si coneixem els seus mecanismes fisiològics, segurament podrem evitar alguns problemes i millorar la nostra imatge.

La pell és la part protectora i més visible del nostre cos i val la pena tenir-ne cura. La columna vertebral és el nostre eix de suport principal i d’aquí se’n deriven molts dels dolors freqüents en els adults. Hàbits senzills poden fer-nos la vida més fàcil.

Un dels factors determinants de la salut resideix en la nostra alimentació. Vivim en un país mediterrani, però no sempre en seguim la dieta recomanada.

Els problemes cardiorespiratoris són una altra causa de pèrdua de salut en la qual la prevenció hi juga un paper important.

Potser de tots els nostres aparells i sistemes, el més delicat i també el menys conegut és el sistema nerviós i el nostre valor més preuat és la nostra ment. Si gaudim d’un bon estat de salut mental, augmentarem el nostre nivell de felicitat i segur que millorarem la nostra imatge.