Full Informatiu 12 de juny 2013

 

 

copy-aulalogo1-e1381699377576.jpg

Dimecres 12 de juny de 2013

 

 

JOSEP RICART

Cerdanyola, 1973. Arquitecte i professor associat de l’Escola  d’Arquitectura del Vallès així com professor de Màster de la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha estat convidat a presentar la seva obra com a professor i conferenciant a diverses universitats i institucions espanyoles, europees i americanes.

Des de l’any 2001 desenvolupa la seva activitat professional com a soci de H arquitectes, labor que ha merescut diversos premis per projectes i obra construïda: premi ENOR jove 2011, premi “SAIE Award” 2011, guanyador de la 5a biennal d’arquitectura del Vallès 2009, finalista dels premis FAD 2009. Recentment ha guanyat el concurs per al disseny de l’edifici ICTA-ICP que es construirà aquest any a la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

CERDANYOLA: UNA  MIRADA URBANÍSTICA

La sessió pretén ser una visita guiada a la Cerdanyola del present de la mà d’un arquitecte. Una mirada subjectiva carregada de fílies i fòbies però amb la intenció de recollir aquells elements de la nostra ciutat que són d’interès des del punt de vista de l’arquitectura i l’urbanisme.

L’arquitectura entesa com a suport per a l’activitat de l’home en societat s’ha de fixar i incidir en aquells espais d’oportunitat que per la seva condició històrica i pel seu valor estratègic han desembocat en situacions d’èxit per a les relacions entre els seus habitants més enllà del seu valor com a objectes arquitectònics.

Aquest passeig assumeix dos objectius més: per un costat entendre algunes de les causes que expliquen la forma present de la ciutat i en segon lloc plantejar les raons que han suposat el fracàs o l’èxit de certs contextos urbans i territorials per a l’ús públic que han caracteritzat el desenvolupament contemporani de la nostra ciutat.