Full Informatiu 26 de juny 2013

 

 

copy-aulalogo1-e1381699377576.jpg

Dimecres 26 de juny de 2013 – SESSIÓ DE CLOENDA

 

MARTA GORCHS

Actriu. Llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre, especialitzada en teatre gestual. Interessada especialment pel mim corporal es forma amb Ane Denis, Denis Boulanger i Francine Alepin d’Omnibus (Québec), Michele Monetta (Itàlia) i Ivan Bacciochi (París). Un cop finalitzada la seva formació treballa a París amb Théâtre du Mouvement, al costat de Claire Heggen i Yves Marc amb un projecte d’especialització en dramatúrgia corporal.

Trapezista durant cinc anys i actualment ballarina professional, rep classes de dansa des del 1994 en escoles com Ramon Solé, La Caldera, La Piconera, Escola Peter Goss (París). Ha treballat amb les companyies Teatre Nu, Ens de Nos, Iliacan i De Cap a Peus, que l’han portat de gira en nombroses actuacions nacionals i internacionals. Ha dirigit i coreografiat diversos espectacles i números de circ, teatre i teatre d’objecte, com ara La nina del cap pelat, d’Engruna Teatre, en coproducció amb el Festival Temporada Alta (2011).

En l’actualitat, i des  del 2007, és cofundadora i directora artística de la Cia. Sifó, juntament amb Agustí Cardona. Del seu darrer espectacle és La Cleda, coproduït pel CAER i estrenat al festival Trapezzi 2012.

 

ÍSIA I EL TEATRE

El teatre és un espai de trobada entre el que mira i el que és mirat. Ísia i el Teatre és una conferència teatralitzada que explica l’evolució de l’edifici teatral començant pels seus orígens i passant pels canvis que el transformen al llarg dels segles. Degut a la naturalesa del teatre i al fort lligam del lloc teatral amb la geografia urbanística, no es poden entendre aquests canvis sense fer referència al context històric i social.

Breus intervencions dramàtiques acostaran la conferència a l’espectacle i ens donaran una idea de l’espai dramàtic de cada lloc teatral.