Cerdanyola Info. 21 de juny 2012

L’Aula d’Extensió Universitària prepara ja el nou curs

El 3 d’octubre l’historiador Antoni Dalmau serà l’encarregat d’inaugurar el nou curs parlant de ‘Les tradicions, signes d’identitat d’un país’. El curs 2011-2012 es tancava ahir al MAC-Can Domènech amb una valoració molt positiva dels organitzadors.

 

Isidre Grau, Àngela Miquel i Josep Maria Riera van fer un repàs al curs realitzat

1. La Plataforma Cerdanyola 2000 diu “prou a 35 anys d’abandonament del barri” 2. Passeig sense voreres. Passatge Farigola. 3. PSC-CiU: el 22 de maig vota’m, l’ 1 de juny et pujo l’IBI un 7,7% 4. El meu carrer, Passatge Farigola 5. Al fin llegó una gestión económica responsable

L’Aula d’Extensió Universitària tanca curs amb la voluntat de continuar oferint un programa multidisciplinar que doni respostes educatives i socials als majors de 55 anys del municipi des d’una vessant universitària.

El president de l’Aula, Isidre Grau, i el secretari, Josep Maria Riera, acomiadaven ahir el curs 2011-2012 al MAC-Can Domènech mostrant satisfacció per la feina feta i presentant el contingut de la propera temporada.

L’historiador Antoni Dalmau inaugurarà el 3 d’octubre el nou curs parlant acadèmic. Altres conferenciants previstos seran Francesc Gallissà –sobre cooperativisme-, Frederic Sesé –sobre jazz-, Imma Fontanals –sobre arquitectura racionalista- i Joan Tres –sobre filologia-.

Durant tot el curs s’efectuaran sessions acadèmiques de freqüència quinzenal que es faran sempre en dimecres, a les 18 hores i a la sala d’actes del MAC-Can Domènech. Fins el juny, es realitzaran 18 conferències i 3 visites a equipaments culturals, a més d’un nou cicle de conferències de tema monogràfic que està en estudi.

Josep Maria Riera explica que des de l’organització intenten que la programació no sigui d’un aspecte concret, tocant així el màxim de temes possibles i enguany  amb un caire positiu, atès el moment tan complicat que estem vivint.

Valoració del curs 2011-2012

El president de l’Aula d’Extensió Universitària, Isidre Grau, creu que el curs ja finalitzat ha ofert una programació interessant i l’assistència ha augmentat una mica en relació l’any passat. També es mostra satisfet pel fet d’haver repetit un monogràfic, aquest curs sobre història de Catalunya.

D’altra banda, Grau també destaca que a hores d’ara ja són 161 associats, quantitat que no volen sobrepassar perquè la capacitat de la sala d’actes es només de 115 persones.

També destaca que tota la programació ha estat complementada amb activitats externes, algunes convidats per l’Autònoma, la qual cosa confirma la sensació d’estar participant en un moviment molt ampli.

En definitiva, el balanç del curs és positiu i ha consistit en 18 sessions, 3 visites guiades i 1 curset sobre història de Catalunya.

Cerdanyola info, 21-06-12