Nota de premsa 20 de juny 2012

copy-aulalogo1-e1381699377576.jpg
 NOTA DE PREMSA

 El proper dimecres 20 de juny, a les 18 hores, l’Aula d’Extensió Universitària de Cerdanyola del Vallès efectuarà la sessió de cloenda del curs 2011-2012, el seu segon curs sencer d’activitats. La trobada tindrà lloc a la Sala d’Actes del Museu d’Art de Cerdanyola-Can Domènech (MAC), i servirà per fer balanç de les activitats realitzades i per informar de les previstes per al primer trimestre del curs 2012  2013. A continuació hi haurà la conferència “La situació actual dels vins catalans”, a càrrec d’Oleguer Martí, gerent de Vins Noé. Posteriorment a la xerrada i el col·loqui, aquesta empresa servirà una degustació de vins al pati del MAC.

 

El curs 2011-2012 ha inclòs 18 sessions acadèmiques (la inaugural, a càrrec de Muriel Casals, i altres a càrrec de conferenciants del prestigi de David Jou, Toni Cabré, Joan Majó, Jorge Wagensberg, Joan Vives i Joan M. Minguet, entre d’altres) i 3 visites a equipaments socioculturals (les Colònies Industrials del Llobregat, la Sagrada Família i la Ruta de l’Exili). També ha tingut lloc un Curset Monogràfic, obert al públic  general, de quatre conferències, sobre “Història de Catalunya (1875-1936)”, impartit per l’historiador Josep Lluís Martín Berbois. En el seu conjunt, ha estat un curs amb molta diversitat temàtica i d’alt interès acadèmic, prenent com a eix principal la història contemporània.

El nou curs 2012-2013
El curs 2012-2013 ja disposa de la programació del primer trimestre. La sessió inaugural, que es farà el dimecres 3 d’octubre, anirà a càrrec de l’historiador Antoni Dalmau, que parlarà de ‘Les tradicions, signes d’identitat d’un país’. Altres conferenciants seran Francesc Gallissà (cooperativisme), Frederic Sesé (jazz), Imma Fontanals (arquitectura racionalista) i Joan Tres (filologia). La visita del trimestre es farà el 23 d’octubre i serà una sortida de tot un dia a la Garrotxa, per visitar les la Cooperativa La Fageda i la zona volcànica d’Olot.

Durant tot el curs s’efectuaran sessions acadèmiques de freqüència quinzenal – sempre en dimecres a les sis de la tarda i a la sala d’actes del MAC – i una visita trimestral a equipaments culturals externs, normalment en dimarts. Per tant, també seran 18 conferències i 3 visites fins al mes de juny, a més d’un nou cicle de conferències de tema monogràfic que està en estudi.

Altes i baixes. Noves inscripcions

L’Aula ha completat el curs 2011-2012 amb 161 associats, que continuarà sent el límit. A partir del proper 1 de juliol quedarà oberta la inscripció de nous socis fins a cobrir les possibles baixes. La quota anual es mantindrà a 55 euros i, per fer notificar la inscripció,  caldrà complimentar la butlleta que acompanya el programa del proper trimestre i lliurar-la a l’Ateneu o al MAC abans del 30 de setembre, subjecta a la confirmació de plaça. Recordem que les activitats estan obertes als majors de 55 anys.

Les vinculacions de l’Aula de Cerdanyola

L’Aula de Cerdanyola del Vallès està vinculada a la Universitat Autònoma de Barcelona, que vetlla pels seus continguts, i està adherida a AFOPA, Agrupació d’Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya, a més de comptar amb el suport de la Direcció General d’Universitats de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

 

Mòbil: 676.198644   aula.cerdanyola@gmail.com   www.aula.cerdanyola.net