Nota de premsa 3 d’octubre 2012

copy-aulalogo1-e1381699377576.jpg

L’AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA DE CERDANYOLA DEL VALLÈS OBRE EL CURS AMB L’HISTORIADOR ANTONI DALMAU

 

El proper dimecres 3 d’octubre, a les 18 hores, l’Aula d’Extensió Universitària de Cerdanyola del Vallès farà la sessió inaugural del curs 2012-2013 a la Sala d’Actes del Museu d’Art de Cerdanyola-Can Domènech. En primer lloc hi haurà l’acte d’obertura del curs amb representants de l’alcaldia, la UAB, AFOPA i l’Aula. A continuació, s’efectuarà la primera conferència del curs, “Les tradicions, signes d’identitat d’un país”, a càrrec de l’historiador i escriptor Antoni Dalmau.

Un programa variat per al primer trimestre

 L’Aula d’Extensió Universitària de Cerdanyola del Vallès és una associació sociocultural independent, sense afany de lucre, que vol difondre la cultura de nivell universitari entre els majors de 55 anys, mitjançant sessions acadèmiques i visites culturals. Aquest ja serà el seu quart curs d’activitats, amb la participació de 161 associats.

La programació que completarà el darrer trimestre de 2012 consta de les conferències: El cooperativisme, una alternativa?, de Francesc Gallissà (17 d’octubre), Petita història del jazz, de Frederic Sesé (31 d’octubre), Parlem de l’ictus, de Miquel Gallofré (14 de novembre), La Bauhaus, un art per a un nou home, d’Imma Fontanals (28 de novembre), i Joan Coromines: la vida i l’obra d’un català universal, de Joan Tres (12 de desembre). El programa es completa amb la Visita a la Cooperativa La Fageda i la zona volcànica d’Olot, que es farà durant tot el dia del dimarts 23 d’octubre.

L’Aula de Cerdanyola del Vallès està vinculada a la Universitat Autònoma de Barcelona, que vetlla pels seus continguts, i està adherida a AFOPA, Agrupació d’Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya, a més de comptar amb el suport de la Subdirecció General d’Universitats de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

Antoni Dalmau, de la política a la història, passant per les tradicions

Antoni Dalmau i Ribalta (Igualada, 1951) és escriptor, historiador i amb una llarga trajectòria política. Va ser president de a Diputació de Barcelona (1982-1987) i vicepresident del Parlament de Catalunya (1988-1995). També ha estat president de la Fundació Teatre Lliure-Teatre Públic de Barcelona, professor de la facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, a més de ser traductor, col·laborar  amb mitjans de comunicació i ser autor de 16 llibres.

Dins el seu interès per la història, ha destacat com a especialista del catarisme i pels seus estudis sobre la història de Catalunya del segle XX. Pel que fa a l’estudi de les tradicions i costums, ha publicat Les festes tradicionals que no hem de perdre (Columna, 2005) i Jocs, cançons i costums que no he de perdre (Columna, 2008), que, entre d’altres referents, seran la base de la seva intervenció a l’Aula.

Mòbil: 676.198644  aula.cerdanyola@gmail.com   www.aulacerdanyola.tk