Full informatiu 3 d’abril 2013

copy-aulalogo1-e1381699377576.jpg

DIMECRES 3 D’ABRIL DE 2013
LLUC LÓPEZ I VIDAL

Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (UPF), és graduat Superior en Estudis Internacionals i Interculturals, especialitat en Estudis Asiàtics per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i és Doctor en Relacions Internacionals i integració Europea per la UAB. Actualment és professor propi en la Universitat Oberta de Catalunya, en els Estudis d’Arts i Humanitats, on coordina les àrees de Relacions Internacionals i Sistemes Polítics a Àsia Oriental. A més, és professor associat en la Universitat Pompeu Fabra, on imparteix docència sobre sistemes polítics a Àsia Oriental i professor associat en el Grau en Estudis d’Àsia Oriental de la UAB a les àrees de Relacions Internacionals i Ciència Política. És membre del GIRIA (Grup d’Invstigació de Relacions Internacionals a Àsia, Fundació CIDOB) i del EGRG (Economic Geography Research Group) de la UAB. És autor de publicacions acadèmiques sobre temes de relacions internacionals i regionalisme a Àsia Oriental, entre els quals destaca: La política exterior i de seguretat japonesa. Barcelona: Editorial UOC, 2010

El nou segle de l’Àsia-Pacífic

  • Sistemes polítics d’Àsia Oriental
  • Una economia emergent que juga un paper important en l’actual crisi
  • Relacions internacionals d’Àsia Oriental
  • Una cultura universal que ha determinat la història de la humanitat
  • Les claus d’interpretació i d’anàlisi de l’evolució de la seva política exterior, des del període d’aïllament, passant per la fi de la guerra freda, fins als reptes als quals ha d’enfrontar-se al nou segle XXI.
  • La zona viu immersa en un període de canvis, i una de les evidències més palpables d’aquesta etapa tan convulsa la trobem en la seva política exterior i de seguretat.