Memòria 2011

 8 de març de 2012

MEMÒRIA D’ACTIVITATS 2011

 

Primer semestre 2011
L’11 de gener l’Aula va reprendre les activitats amb una visita a l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, mentre que la sessió de cloenda del curs es va efectuar el 22 de juny, amb l’actuació del grup de música antiga Organistrum, seguida d’un piscolabis de coca i cava al pati del MAC i un sopar per als associats i simpatitzants al Restaurant El Vell Roure.

El conjunt del programa va constar d’11 conferències i d’una altra visita al Poblat Ibèric i al Museu de Can Oliver, efectuada el 17 de maig.

Vam comptar amb 155 associats (95 dones i 60 homes), amb un índex d’assistència mitjana del 45,5 % en les sessions i del 23,2% en les visites.

Primer trimestre del curs 2011-2012
L’Aula va obrir el nou curs el 5 d’octubre, amb representants de l’Ajuntament i d’AFOPA, i amb la conferència “Ser català avui” de Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural i professora d’Economia de la UAB.

El programa trimestral va constar de 6 conferències i una visita de jornada completa a les Colònies Industrials del Llobregat, efectuada el 25 d’octubre.

En aquest curs comptem amb 161 associats (100 dones i 61 homes), amb un índex d’assistència mitjana del 56,4 % en les sessions, i del 33,5 % en la visita.

Sobre continguts i conferenciants
Les 17 conferències impartides durant el 2011 han tractat de temes de ciències socials (10), belles arts (2), ciències pures (1), medi ambient (1), música (1), tècniques (1) i lletres (1). Han estat a càrrec de catedràtics d’universitat (4), professors d’universitat (6) i professionals (7)

Quotes dels associats
En els dos cursos compresos al 2011, la quota s’ha mantingut en 55 euros, que inclou totes les conferències i una part de les entrades a les visites culturals.

Suports externs
L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Cultura, ens ha facilitat que tinguem el domicili social a l’Ateneu i que disposem de la Sala d’actes del MAC per celebrar les sessions acadèmiques, amb el consegüent estalvi en infraestructures i suport tècnic.

Hem comptat amb l’assessorament tècnic d’AFOPA i de la UAB, i amb els intercanvis amb altres Aules, tot i que ens hem organitzat i programat amb plena independència.

En aquest exercici ja no hem rebut cap mena de subvenció externa, ja que la col·laboració de l’Obra Social de la Caixa, concedida el 2010, només va ser per a la posada en marxa de les activitats.

Pla d’activitats 2012
La programació del primer semestre 2012 ja està definida al programa en vigor i consta de 12 conferències i 2 visites culturals (tarda a la Sagrada Família i tot un dia a la Ruta de l’Exili, d’Argelers a La Vajol) La sessió de cloenda es farà el 20 de juny, junt amb una degustació de vins catalans, a més d’organitzar un nou sopar per als associats i simpatitzants.

Igual que l’any anterior, també s’ha organitzat el cicle de conferències Monogràfic 2012, dedicat a Història de Catalunya (1875-1936), amb quatre sessions impartides per l’historiador Josep Lluís Martín Berbois.

La previsió inicial per al primer trimestre del curs 2012-2013 és continuar amb les conferències de freqüència quinzenal i la visita cultural trimestral, que en la propera tardor es preveu que sigui de jornada sencera.

Segons els suggeriments dels associats en l’assemblea, s’estudiarà la conveniència d’introduir altres activitats complementàries. 

Canvis en la Junta Directiva
Durant l’any 2011 la Junta ha mantingut la seva composició inicial, degudament ratificada en l’assemblea del 22 de febrer de 2011.

D’acord amb la intenció de renovar la meitat dels components de la Junta en l’Assemblea 2012, manifestada en el punt 6 d’acta de l’Assemblea del 22 de febrer de 2011, aquest mes de gener van posar els seus càrrecs a disposició els següents membres de la Junta:

Vicepresidenta:            Àngela Miquel Anglerill
Secretari:                     Josep Grifoll Guasch
Vocals:                        Josep Maria Riera Gassiot,  Francesc Roset de la Iglesia,
Jaume Sarramona López, Rosa Maria Soler Casamiquela

De l’1 al 15 de febrer de 2012 va quedar oberta la presentació de candidatures. Expirat el termini, només se n’han presentat dues per part dels associats:

Agustí Jiménez Bakirdjis, Jordi Mena Casamort

que es proposen per substituir els vocals Francesc Roset i Jaume Sarramona, després de confirmar la seva renúncia al càrrec.

A més, per acord de Junta, els membres que han acceptat de presentar-se a la reelecció del càrrec per part de l’assemblea del 8 de març són:

Vicepresidenta:            Àngela Miquel Anglerill
Secretari:                     Josep Grifoll Guasch
Vocals:                         Josep Maria Riera Gassiot,  Rosa Maria Soler Casamiquela

Mòbil: 676.198644   aula.cerdanyola@gmail.com   www.aulacerdanyola.tk